Filosofi

Allt bakas från grunden i det lilla gårdsbageriet.
Sylter, mousser och vaniljkräm kokas i köket på rena naturliga råvaror.
Fyllningar till smörgåstårtor är egenproducerade och av hög kvalitet.
Surdegsbröden bakas på kulturspannmål, odlat och malt på Varaslätten, bröden bakas varsamt för hand, kalljäses minst 24 h och jäses med vete och rågsurdeg som enda jäsmedel.
Jag eftersträvar ett hållbart bakande och försöker använda mig av svenska, närodlade och en stor del ekologiska råvaror så långt det går.
Allt för att du som kund ska få en bra helhetsupplevelse av mina bakverk.  
Delar av mitt sortiment är Eldrimnercertifierat och det innebär:

Eldrimner Certifierat Mathantverk © är en certifiering som Eldrimner har tagit fram tillsammans med mathantverkare i Sverige. Det har länge varit fokus på billig mat och industriella produkter där pris har varit viktigare än smak och det unika. Inom mathantverket är målsättningen att skapa bra produkter där smak är en tydlig kvalitetsmätare.

När du köper en produkt märkt Eldrimner Certifierat Mathantverk © ska du förvänta dig en rik smak. Råvaran förädlas varsamt till ett mathantverk genom en människas hand. Det bygger på djup praktisk och teoretisk kunskap om livsmedlens unika egenskaper, mikrobiologiska  processer och traditionella metoder.  Råvarorna i ett Eldrimner Certifierat Mathantverk © produkt är helt naturliga. Oavsett om det gäller kött, bär, frukt, grönsaker, fisk, spannmål eller mjölk, ställs höga krav på lokalt ursprung och naturliga ingredienser. 

Den varsamma förädlingen som ligger till grund för produkterna märkta med Eldrimner Certifierat Mathantverk ©, förutsätter att en människa övervakar varje del i processen. Det bidrar till fler jobb, inte minst på landsbygden.

Mathantverket hjälper även till att hålla landskapen öppna och att bevara svensk mattradition. Kravet på lokala svenska råvaror, ofta från den egna gården, gör mathantverket både miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart.